Трактори блокираха главните пътища към Париж и протестите на фермерите в

...
Трактори блокираха главните пътища към Париж и протестите на фермерите в
Коментари Харесай

Фермерските протести във Франция продължават

Трактори блокираха основните пътища към Париж и митингите на фермерите в цяла Франция се ускориха, оповестява " Ройтерс ".
Прочетете още
На този декор френските управляващи оповестиха, че ще настояват за облекчение на екологичните разпоредби на Европейския съюз за необработените аграрни земи тази седмица.

В петък френското държавно управление се отхвърли от проектите за последователно редуциране на държавните дотации за селскостопански дизел и даде обещание понижаване на бюрокрацията и облекчение на екологичните разпореждания. Фермерските организации обаче обявиха, че това не е задоволително и се заканиха да засилят натиска.

Ръководителят на най-голямата земеделска организация във Франция уточни, че фермерите ще блокират всички съществени подстъпи от Париж на към 30 километра от центъра. В Брюксел придвижването по околовръстното шосе към столицата също беше затруднено от гневни фермери.

" Стана ни ясно, че до момента в който митингът е надалеч от Париж, посланието не доближава ", съобщи Арно Русо, началник на профсъюза FNSEA.

Таксиметрови водачи също стачкуваха в няколко френски града срещу новите цени за медицински превоз - мярка, която може да усили хаоса в трафика в Париж.

Русо акцентира, че фермерите ще продължат дейностите си на всички места във Франция " за да получат незабавни ограничения по отношение на същността на своя бизнес ".

Планирана е среща с френския министър председател Габриел Атал през днешния ден.

Министърът на земеделието Марк Фесно съобщи, че на срещата на върха на водачите на Европейския съюз в Брюксел тази седмица президентът Еманюел Макрон ще упорства за по-благоприятни за земеделието политики, които да отговорят на недоволствата на доста фермери в Съюза.

Фесно добави, че самият той ще пътува до Брюксел тази седмица в опит да смекчи регулациите на Европейски Съюз във връзка с земеделската земя, която би трябвало да остане угар според новите зелени правила.

Попитан по кое време желае да реализира съглашение с Европейската комисия по отношение на това по какъв начин да бъдат преразгледани разпоредбите, той отвърна " тази седмица ".

Законът на Европейски Съюз за възобновяване на природата от 2023 година изисква от страните да вкарат екологични ограничения върху една пета от своите земя и море до 2030 г. За да се реализира тази цел, към 4% от земеделската земя би трябвало да остане необработена.

Френските фермери се оплакаха, че това може да навреди на бизнеса им, а държавното управление даде обещание да лобира от тяхно име в Брюксел.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР